ΓΙΑ ΑΝΔΡΕΣ

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Botox

Το Botox ( Dysport ) είναι από τις πιο διαδεδομένες ουσίες που μειώνουν την σύσπαση των μυών του προσώπου με αποτέλεσμα την μείωση των ρυτίδων έκφρασης (μέτωπο, μεσόφρυου, πόδι της χήνας κ.α). Είναι μια ουσία με πρωτεϊνική σύσταση και ονομάζεται βουτυλινική τοξίνη τύπου Α. Η ουσία αυτή δρα τοπικά προκαλώντας χαλάρωση στους μυς που ενίεται.

Μετά από χρήση αρκετών δεκαετιών στον κόσμο της ιατρικής και ιδιαίτερα της αισθητικής δεν έχει παρενέργειες ούτε καταστρέφει μυϊκές και νευρικές ίνες. Η ουσία δρα τοπικά στο σημείο εφαρμογής της. Η δράση του Botox είναι αναστρέψιμη. Δηλαδή, μετά την πάροδο μερικών μηνών η ουσία αδρανοποιείται και ο μυς ανακτά προοδευτικά την συσταλτική του δυνατότητα χωρίς όμως να γίνεται άμεσα αντιληπτό από τους ανθρώπους γύρω μας. Το αν θα επαναληφθεί η θεραπεία με Botox σχετίζεται απόλυτα με την επιθυμία του ασθενούς και μόνο.

Η θεραπεία είναι γρήγορη και σχετικά ανώδυνη. Τα συνήθη σημεία θεραπείας είναι το πρόσωπο και ο λαιμός προσδίδοντας μια πιο λεία και ξεκούραστη όψη. Η ίδια ουσία χρησιμοποιείται για αντιμετώπιση ημικρανιών που ταλαιπωρεί αρκετούς ανθρώπους κατά διαστήματα. Τέλος χρησιμοποιείται και σε περιπτώσεις υπεριδρωσίας σε μασχάλες, παλάμες και πέλματα.

Κατόπιν συζητήσεως μεταξύ χειρουργού και ασθενούς προσδιορίζεται το πώς θα επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η διαδικασία είναι απλή: εντοπίζονται τα σημεία που προκαλούν τις ρυτίδες έκφρασης και ο ιατρός με μια πολύ λεπτή βελόνα εφαρμόζει ενέσεις στα σημεία αυτά. Στην συνέχεια δίνονται οδηγίες στον ασθενή για αποφυγή έκθεσης στον ήλιο ή στην ζέστη (θερμό μπάνιο κλπ) καθώς και να μην πιεστούν τα σημεία ένεσης για 4 ώρες περίπου. Ως εκ τούτου συστήνεται ο ασθενής να μην ξαπλώσει για αυτό το χρονικό διάστημα.

Η δράση του Botox ξεκινά σε λίγα 24ωρα και ολοκληρώνεται σε μια εβδομάδα περίπου. Ο ασθενής επιστρέφει στο γιατρό μετά από 2 εβδομάδες από την ήμερα της εφαρμογής για εκτίμηση του αποτελέσματος. Όταν όμως ο γιατρός γνωρίζει την ιδιαιτερότητα του προσώπου, μπορεί από την πρώτη κιόλας εφαρμογή να φτάσει στο τελικό επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η δράση του Botox είναι αναστρέψιμη και διαρκεί για 6-8 μήνες. Μετά από επαναλαμβανόμενες θεραπείες έχει παρατηρηθεί ότι δρα περισσότερο από τον προαναφερόμενο χρόνο χωρίς όμως να φτάνει στιγμή που δεν χρειάζεται πια θεραπεία ο ασθενής.

Το αποτέλεσμα είναι ένα δέρμα λείο, λαμπερό, απαλλαγμένο από ρυτίδες έκφρασης και με ξεκούραστη όψη.

  • Οι μονοί παράγοντες που μπορούν να υποσχεθούν 100% εγγυημένα αποτελέσματα είναι ο ιατρός να είναι εκπαιδευμένος και να χρησιμοποιεί προϊόντα εγκεκριμένα και ελεγμένα από παγκόσμιους οργανισμούς ( FDA).

Υαλουρονικό

Το υαλουρουνικό οξύ είναι ένα υδρόφιλο φυσικό συστατικό του ανθρώπινου δέρματος που συμμετέχει ενεργά στην διαδικασία της επούλωσης. Ως φυσικό προϊόν δεν προκαλεί κανένα απολύτως πρόβλημα αλλεργίας ή άλλων ανεπιθύμητων ενεργειών.

Στην αισθητική πλαστική χειρουργική χρησιμοποιείται ως προϊόν βιοτεχνολογίας με την μορφή gel ή υγρού. Εφαρμόζεται για την βελτίωση των ρυτίδων γήρανσης (μόνιμες), αύξηση όγκου των χειλιών, τον σχηματισμό ζυγωματικών κ.α. Τέλος, χρησιμοποιείται και ως προϊόν μεσοθεραπείας για πρόσωπο και σώμα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να προσδίδει στο δέρμα σφρηγιλότητα, όγκο, ελαστικότητα, σύσφιξη και φυσικά ενυδάτωση αφού προσλαμβάνει νερό. Τα αποτελέσματα διαρκούν από 8 – 12 μήνες ανάλογα με την πυκνότητα του προϊόντος.

Η θεραπεία είναι γρήγορη, ανώδυνη και τα αποτελέσματα άμεσα ορατά. Η μεσοθεραπεία γίνεται με ειδικό μηχάνημα ( Eliance pistor, France ) για ισόποση κατανομή σε μεγάλες επιφάνειες. Τα αποτελέσματα είναι εμφανή μετά από μια εβδομάδα περίπου.

Το υαλουρονικό είναι ένα ασφαλές, δοκιμασμένο και αξιόπιστο υλικό με πραγματικά πολύ καλά αποτελέσματα.

* Οι μονοί παράγοντες που μπορούν να υποσχεθούν 100% εγγυημένα αποτελέσματα είναι ο ιατρός να είναι εκπαιδευμένος και να χρησιμοποιεί προϊόντα εγκεκριμένα και ελεγμένα από παγκόσμιους οργανισμούς  (FDA).

PRP: Αυτόλογη μεσοθεραπεία

Με τον όρο αυτόλογη εννοούμε την θεραπεία εκείνη που τα χρησιμοποιούμενα «υλικά» είναι προϊόντα του σώματος μας. Τα υλικά αυτά δεν προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις αφού είναι προϊόντα του οργανισμού μας.

Εδώ και αρκετά χρόνια το PRP (Platelet Rich Plasma) εφαρμόζεται με εντυπωσιακά αποτελέσματα στην επούλωση ορθοπεδικών και χρόνιων τραυμάτων. Τα τελευταία χρονιά έχει περάσει και στην αισθητική πλαστική χειρουργική με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Η ευεργετική δράση του PRP οφείλεται στην αναγεννητική δράση των στοιχείων που περιέχει το αίμα, και πιο συγκεκριμένα τα αιμοπετάλια που περιέχονται σε αυτό. Για την συγκέντρωση ποιοτικού PRP ακολουθείται ειδική διαδικασία και χρησιμοποιούνται ειδικά υλικά-μηχανήματα. Η έγχυση (με πολύ λεπτή βελόνα) των αυξητικών παραγόντων αυτών στο δέρμα, που ονομάζεται αυτόλογη μεσοθεραπεία, μπορεί να οδηγήσει σε εντυπωσιακή αναγέννηση του δέρματος αναζωογονώντας τους ιστούς του δέρματος. Η θεραπεία αυτή εφαρμόζεται στο πρόσωπο, το ντεκολτέ και οπού το δέρμα έχει ανάγκη αναζωογόνησης. Βασικό χαρακτηριστικό του PRP είναι η αντιγηραντική, αναπλαστική και επανορθωτική του δράση στο σημείο που ενίεται.

Η θεραπεία είναι απλή:

Γίνεται λήψη μικρής ποσότητας αίματος με τον κλασσικό τρόπο αιμοληψίας. Το αίμα που έχει ληφθεί τοποθετείται σε ειδικά μπουκαλάκια και γίνετε επεξεργασία σε μηχάνημα φυγοκέντρισης. Κατόπιν ο ιατρός αναρροφά μια συγκεκριμένη στοιβάδα κυττάρων από το μπουκαλάκι το οποίο είναι το PRP.

Στην συνεχεία το ληφθέν υλικό ενίεται σε μικροποσότητες στην περιοχή που θέλουμε να βελτιώσουμε. Η έγχυση του υλικού αυτό μπορεί να γίνει με ειδικό μηχάνημα (Pistor- Eliance, France) για ισόποση κατανομή.

Έχει αποτελέσματα σε:

Μείωση ρυτίδων, ανάπλαση δέρματος, ραγάδες δέρματος (λιγότερο στις χρόνιες) αναδόμηση της επιδερμίδας με φυσικό τρόπο.

Η εφαρμογή είναι εύκολη και ασφαλής.

Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά ορατά μετά την ολοκλήρωση της 2-3 θεραπείας. Το δέρμα μετά από μια σειρά θεραπειών είναι πιο λαμπερό, φρέσκο, καθαρό και πιο ελαστικό. Τα αποτελέσματα διαρκούν για 8-12 μήνες και μπορούν να συντηρηθούν με 1 έως 2 θεραπείες τον χρόνο ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματος.

Βλεφαροπλαστική

Η χαλάρωση στα βλέφαρα είναι συχνά ένα αισθητικό αλλά και λειτουργικό πρόβλημα τόσο για τις γυναίκες όσο και για τους άνδρες. Εμφανίζεται ανεξάρτητα από την ηλικία, επηρεάζοντας κυρίως τις μεγαλύτερες ηλικίες,  οπού το πρόβλημα είναι πιο έντονο. Η χαλάρωση αυτή μπορεί να αφορά τόσο τα άνω όσο και τα κάτω βλέφαρα. Το αποτέλεσμα της χαλάρωσης αυτής (σακούλες) είναι ένα πρόσωπο κουρασμένο και γερασμένο.

Η βλεφαροπλαστική είναι μια επέμβαση που διενεργείται υπό τοπική αναισθησία ή και με λίγη μέθη. Δεν χρήζει νοσηλείας στη κλινική οπού θα διενεργηθεί παρά μονό παρακολούθηση για μερικές ώρες.

Στην άνω βλεφαροπλαστική, η τομή κρύβεται μέσα στην βλεφαρική πτυχή (φυσιολογική ρυτίδα βλέφαρου – ”καπάκι” ματιού) με αποτέλεσμα η τομή να είναι καλά κρυμμένη τόσο με ανοιχτά όσο και με κλειστά ματιά. Μετά την αφαίρεση της περίσσειας δέρματος ο χειρούργος ελέγχει την παρουσία ή όχι λίπους που μπορεί προβάλει και το αποκαθιστά οπού χρειάζεται. Η συρραφή γίνεται με πολύ λεπτά ράμματα τα όποια αφαιρούνται ανώδυνα περίπου 5 μέρες μετά την επέμβαση.

Στα κάτω βλέφαρα η διαδικασία είναι σε γενικές γραμμές ίδια με τα άνω, με την διαφορά ότι η τομή γίνεται στο όριο βλεφαρίδας και δέρματος με εξαιρετική επούλωση λόγο των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του δέρματος σε αυτήν την περιοχή. Σε περίπτωση χαλαρών κάτω βλεφάρων ή και πιθανού εκτρόπιου, η αποκατάσταση γίνεται ταυτόχρονα με την βλεφαροπλαστική. Τα ράμματα είναι λεπτά και αφαιρούνται μετά από μερικές μέρες.

Τις πρώτες ημέρες είναι δυνατόν να υπάρχει οίδημα (πρήξιμο), το οποίο υποχωρεί με ειδικά κολλύρια και κομπρέσες που θα συστήσει ο χειρούργος σας. Μετά την πάροδο της φάσης αυτής, η ανάρρωση είναι γρήγορη. Σε μερικές εβδομάδες η περιοχή των ματιών είναι πιο λεία πιο λαμπερή και το βλέμμα θα είναι πιο ζωηρό και νεανικό.

Η επέμβαση αυτή φτάνει στο τελικό της αποτέλεσμα μετά την πάροδο μερικών εβδομάδων και είναι μόνιμο. Οι τομές μετά την πάροδο 2 μηνών θα είναι αδιόρατες.

Λιποαναρρόφηση

Η λιποαναρρόφηση είναι μια ελάχιστα επεμβατική αισθητική επέμβαση με στόχο την αναδιαμόρφωση του περιγράμματος του σώματος. Αυτό επιτυγχάνεται με την βοήθεια ενός πολύ λεπτού σωλήνα που ονομάζεται κάνουλα. Η κάνουλα εισέρχεται στην πάσχουσα περιοχή (τοπικό λίπος) μέσω τομών που είναι μερικά χιλιοστά χωρίς να καταλείπουν ουλές η σημάδια μετά την επέμβαση. Η λιποαναρρόφηση είναι ιδανική για περιοχές του σώματος με συσσωρευμένο λίπος που παρά τις προσπάθειες απώλειας με γυμναστική και δίαιτα , έχουν αποτύχει. Οι περιοχές με τοπικό λίπος εντοπίζονται συνήθως στην κοιλία ,κυρίως γύρω από τον ομφαλό , τα πλάγια κοιλιακά τοιχώματα (love handles) τους γλουτούς τους μηρούς (ψωμάκια)καθώς και τα άκρα (γόνατα, βραχίονες κα).

Η επέμβαση ,ανάλογα με την έκταση του προβλήματος, μπορεί να πραγματοποιηθεί με γενική αναισθησία ή και με τοπική σε συνδυασμό με μέθη σε χειρουργική αίθουσα.

Λόγω των σύγχρονων τεχνικών που έχει ο χειρούργος στην διάθεση του η ανάρρωση είναι εύκολη αφού μετά από την πάροδο μερικών ημερών ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στην εργασία του. Τα πρώτα εικοσιτετράωρα μπορεί να εμφανιστούν μικρά οιδήματα (πρηξίματα) ή εκχυμώσεις που υποχωρούν γρήγορα διότι μετά την επέμβαση συνίσταται η χρήση ιδικού κορσέ που δεν φαίνεται κάτω από τα ρούχα. Ο ασθενής χρησιμοποιεί τον κορσέ αυτό για περίπου ένα μήνα με σκοπό την γρηγορότερη επούλωση του, δηλαδή την μείωση οιδημάτων αλλά και τον σχηματισμό καμπυλών. Συνήθως δεν υπάρχει πόνος, όμως σε περίπτωση κάποιας ενόχλησης τις πρώτες μέρες, τα άπλα παυσίπονα είναι πολύ αποτελεσματικά.

Το τελικό αποτέλεσμα γίνεται απόλυτα εμφανές μετά από ένα 2-3 μήνες περίπου. Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα και το σώμα αποκτά νέο σχήμα. Τα σημεία της λιποαναρρόφηση δεν αλλάζουν συμπεριφορά σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα. Δηλαδή, στην περίπτωση που ο ασθενής πάρει πολλά κιλά το σημείο της λιποαναρρόφησης θα παχύνει ανάλογα με το υπόλοιπο σώμα αλλά στο νέο σχήμα που του έχει δοθεί χειρουργικά. Ο χρόνος παραμονής των αποτελεσμάτων σχετίζεται απόλυτα με τις διατροφικές συνήθιες του ασθενούς όπως συμβαίνει και στο υπόλοιπο σώμα.

Το λίπος που έχει αφαιρεθεί κατά την λιποαναρρόφηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί -(αυτόλογη μετάγγιση ιστου λίπους – λιπομεταφορά) με ειδικές τεχνικές σε αλλά σημεία του σώματος που χρειάζονται όγκο όπως τους μαστούς για την αύξηση τους και το άνω τμήμα των γλουτών. Τέλος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αναδιαμόρφωση του προσώπου και την βελτίωση της ποιότητας του δέρματος κατόπιν ειδικής επεξεργασίας του. Αυτές είναι συνδυαστικές επεμβάσεις που θα συζητηθούν με τον χειρουργό σας κατά την συμβουλευτική σας επίσκεψη.

Κοιλιοπλαστική

Η κοιλοιπλαστική είναι μια δημοφιλής και ιδιαίτερα αποτελεσματική επέμβαση πλαστικής χειρουργικής. Αντιμετωπίζει προβλήματα χαλάρωσης της κοιλιακής χώρας σε άνδρες και γυναίκες. Η χαλάρωση αυτή οφείλεται ανάλογα με το φύλο σε μεγάλη απώλεια βάρους και εγκυμοσύνη.

Η επέμβαση διενεργείται υπό γενική αναισθησία και διαρκεί 2,5-3 ώρες. Η τομή γίνεται κάτω από το άνω όριο του εσωρούχου που συνηθίζει να φορά ο/η ασθενής, έτσι ώστε η τομή να μην είναι εμφανής. Κατά την χειρουργική πράξη αυτή, αφαιρείται η περίσσεια δέρματος ( και πιθανές ραγάδες) με ταυτόχρονη σύσφιξη του μυϊκού συστήματος που βρίσκεται κάτω από το δέρμα αυτό. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μικραίνει η διάμετρος της μέσης και της κοιλιακής χώρας. Γίνεται επανατοποθέτηση του ομφαλού σε νέα θέση ανάλογα με το αφαιρούμενο τμήμα. Το αποτέλεσμα της επέμβασης είναι μια κοιλία επίπεδη , λεία και καλοσχηματισμένη. Κατά την διενέργεια της επέμβασης αυτής είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί και η τεχνική της λιπογλυπτικής για τελειοποίηση της εικόνας.

Μετεγχειρητικά η ασθενής παραμένει ένα βραδύ στην κλινική για προληπτική παρακολούθηση. Κατά την έξοδο της από την κλινική της δίνονται οδηγίες για χρήση μιας ειδικής ζώνης κοιλίας που θα πρέπει να φορά για ένα μήνα περίπου εκτός από την στιγμή του μπάνιου.

Ο πόνος είναι σχετικά ελαφρύς και παρέρχεται με άπλα παυσίπονα. Το αίσθημα τάσης που μπορεί να νιώθει ο ασθενής παρέρχεται μετά από 10-12 μέρες περίπου. Οι ασθενείς μπορούν να επανέλθουν στην εργασία τους 7-10 μέρες μετά την επέμβαση. Γυμναστική και άρση βάρους πρέπει να αποφεύγεται για 1-2 μήνες τουλάχιστον.

Ανδρική μεγαλομαστία

Γυναικομαστία

Αφεστώτα ώτα – Πεταχτά αυτιά

Η αισθητική επέμβαση των αυτιών (αλλιώς ωτοπλαστική) αφορά τα αφεστώτα ώτα – πεταχτά αυτιά. Είναι μια δυσμορφία του πτερυγίου του αυτιού και αφορά το σχήμα και την θέση του. Στην περίπτωση των πεταχτών αυτιών, η δυσμορφία δεν αφορά τόσο την λειτουργικότητα τους αλλά την αισθητική τους αρμονία με το υπόλοιπο κεφάλι. Αυτό μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ψυχική υγεία του ασθενούς. Η δυσμορφία αυτή αφορά τόσο τους ενήλικες όσο και τα παιδιά, αφού η επέμβαση αυτή μπορεί να διενεργηθεί και σε παιδιά άνω των 6 ετών. Κάλο είναι να αντιμετωπίζεται η δυσμορφία αυτή πριν την έναρξη της σχολικής ηλικίας, για αποφυγή της τυχών ψυχικής διατάραξης που μπορεί να δεχθεί το παιδί από τους συμμαθητές του.

Η επέμβαση αυτή γίνεται με τοπική αναισθησία όταν ο ασθενής είναι συνεργάσιμος. Οι τομές τοποθετούνται μέσα σε πτυχές του δέρματος ώστε να μην είναι εμφανείς όπως είναι η πτυχή πίσω από το αυτί. Ο ασθενής εξέρχεται από την κλινική μερικές ώρες μετά την επέμβαση με τους επιδέσμους που έχουν τοποθετηθεί στο τέλος του χειρουργείου. Ο επίδεσμος αυτός αφαιρείται μετά από 5-6 μέρες και στην συνεχεία χρησιμοποιείται ελαστική κορδέλα κατά την διάρκεια του ύπνου για προφύλαξη των αυτιών. Συμμέτοχη στις καθημερινές δραστηριότητες γίνεται από την επομένη μέρα της επέμβασης και ο ασθενής επιστρέφει στις υποχρεώσεις του μετά την πάροδο 7 ημερών. Η επέμβαση είναι ανώδυνη και στην σπάνια περίπτωση ήπιου πόνου απλά παυσίπονα έχουν πολύ ικανοποιητική δράση.

Ρινοπλαστική

Η ρινοπλαστική είναι μια ιδιαίτερα δημοφιλής αισθητική επέμβαση που επιθυμούν εξίσου και τα δυο φύλα. Η επέμβαση αυτή περιέχει δύο παραμέτρους με ιδιαίτερη βαρύτητα που δεν είναι άλλοι από την αισθητική και λειτουργική παράμετρο της μύτης. Ένας ευσυνείδητος χειρουργός λαμβάνει και τις δύο αυτές παραμέτρους υπ’ όψιν του πριν προχωρήσει στον σχεδιασμό της κύριας επέμβασης.

Με γνώμονα τα παραπάνω ο χειρουργός πρέπει να κάνει σαφές στον ασθενή ότι η αισθητική αποκατάσταση της μύτης δεν πρέπει να θυσιάζει την λειτουργικότητα της ,προκειμένου να επιτευχθεί το επιθυμητό, για τον ασθενή,  αποτέλεσμα. Κεφαλαιώδους, λοιπόν, σημασίας είναι η συζήτηση με τον χειρουργό σας για την ρεαλιστικότητα των αποτελεσμάτων. Κάπου εκεί είναι η χρυσή τομή της ρινοπλαστικής και αυτή βρίσκεται μονό με την σωστή επικοινωνία μεταξύ ασθενούς και χειρουργού.

Γίνεται ιδιαίτερη αναφορά σε αυτό το θέμα διότι συχνά οι ασθενείς δανείζονται πρότυπα από σύγχρονα είδωλα χωρίς να αντιλαμβάνονται ακριβώς ότι σημασία έχει το σύνολο των χαρακτηριστικών του προσώπου παρά το κάθε χαρακτηριστικό μεμονωμένα. Η συμμετρία και η αρμονία του προσώπου είναι αυτό που πρέπει να αναζητά ο χειρουργός για ένα αποτέλεσμα φυσικό χωρίς εμφανή σημάδια χειρουργικής παρέμβασης. Άλλωστε μικρές μεταβολές μπορούν να οδηγήσουν σε μια πραγματικά βελτιωμένη εκδοχή της κάθε μύτης.

Η επέμβαση διενεργείται υπό γενική αναισθησία και είναι σχετικά ανώδυνη. Περισσότερη ενόχληση δημιουργεί ο νάρθηκας που πρέπει να φορά ο ασθενής για μερικές μέρες παρά η ίδια η επέμβαση. Μετεγχειρητικά οιδήματα και εκχυμώσεις είναι πολύ περιορισμένα εφόσον γίνεται από εκπαιδευμένο χειρουργό. Η νοσηλεία στην κλινική που διενεργείται η επέμβαση δεν είναι απαραίτητη και εντός μιας εβδομάδας ο ασθενής επιστρέφει στην εργασία του χωρίς ιδιαίτερα εμφανή σημάδια χειρουργικής παρέμβασης.

Λίφτινγκ προσώπου

Το facelift ή αλλιώς ρυτιδεκτομή είναι η κορωνίδα των επεμβάσεων της πλαστικής χειρουργικής για γυναίκες και άνδρες. Η επέμβαση αυτή είναι πρόκληση για έναν χειρουργό διότι τα αποτελέσματα σχετίζονται άμεσα με τις δεξιότητες του σε συνδυασμό με την εκπαίδευση που έχει λάβει. Οι χειρισμοί είναι λεπτοί ακριβείς και ο προερχειρητικός σχεδιασμός είναι κεφαλαιώδους σημασίας.

Αδιαμφισβήτητη ικανοποίηση για ένα χειρουργό είναι και το αίσθημα ικανοποίησης που νιώθουν οι ασθενείς του μετά από μια επιτυχημένη επέμβαση αφού το αποτέλεσμα γυρίζει την εικόνα τους 10-15 χρόνια πίσω.

Με το facelift βελτιώνονται τα σημάδια της γήρανσης και χαλάρωσης στο πρόσωπο και τον λαιμό, με αποτέλεσμα την δημιουργία μιας πιο φυσικής και νεανικής εμφάνισης. Η επιτυχία της επέμβασης δεν έγκειται στην αφαίρεση του χαλαρού δέρματος αλλά στην ανάταξη των υποκειμένων ιστών κάτω από το χαλαρό δέρμα. Επιτυχημένη θεωρείται μια επέμβαση που δεν είναι εμφανής η χειρουργική παρέμβαση.

Τα σημάδια χαλάρωσης αρχίζουν να φαίνονται κατά την δεκαετία των 40 με 50. Αν το facelift γίνει πριν την εγκατάσταση μεγάλης χαλάρωσης, το αποτέλεσμα είναι πιο φυσικό και διατηρείται περισσότερο στον χρόνο.

Το facelift μπορεί να συνδιαστεί τόσο με βλεφαροπλαστική όσο και με Lipofilling (αυτόλογη μετάγγιση ιστών – λίπους ) για ανάκτηση των χαμένων δομών του προσώπου στον χρόνο. Για τον λόγο αυτό, καλό είναι κατά την συμβουλευτική επίσκεψη στον χειρουργό σας να έχετε μαζί σας μια φωτογραφία πριν από 15-20 χρόνια. Αυτό θα βοηθήσει τον χειρουργό να κάνει καλύτερη εκτίμηση για το ποιες είναι οι ιδιαίτερες – ξεχωριστές δομές του δικού σας προσώπου.

Η χειρουργική επέμβαση διαρκεί περίπου 3 ώρες ανάλογα με την αναδιαμόρφωση (remodeling of the face) που είναι επιθυμητή. Μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης, ο ασθενής φέρει ειδικούς επιδέσμους προσώπου και διανυκτερεύει μια νύχτα στην κλινική για προληπτική παρακολούθηση. Εξέρχεται την επόμενη μέρα της επέμβασης.

Οι τομές κρύβονται μέσα στο τριχωτό της κεφαλής, των κροτάφων και γύρω από το αυτί. Η επιλογή τοποθέτησης των τομών μέσα στα προαναφερόμενα σημεία σε συνδυασμό με την πολύ καλή επουλωτική ικανότητα του προσώπου κάνουν τα μετεγχειρητικά σημάδια πολύ ήπια.

Οιδήματα και εκχυμώσεις είναι αναμενόμενες και αποδράμουν γρήγορα. Σε 10-14 μέρες, οι ασθενείς επιστρέφουν στην εργασία τους και αρχίζουν να γυμνάζονται μετά από 3 εβδομάδες.

Το αποτέλεσμα είναι μόνιμο και θεωρητικά το πρόσωπο δεν επιστρέφει στην πρότερη κατάσταση του.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.