ΠΡΟΣΩΠΟ

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Βλεφαροπλαστική

Η χαλάρωση στα βλέφαρα είναι συχνά ένα αισθητικό αλλά και λειτουργικό πρόβλημα τόσο για τις γυναίκες όσο και για τους άνδρες. Εμφανίζεται ανεξάρτητα από την ηλικία, επηρεάζοντας κυρίως τις μεγαλύτερες ηλικίες,  οπού το πρόβλημα είναι πιο έντονο. Η χαλάρωση αυτή μπορεί να αφορά τόσο τα άνω όσο και τα κάτω βλέφαρα. Το αποτέλεσμα της χαλάρωσης αυτής (σακούλες) είναι ένα πρόσωπο κουρασμένο και γερασμένο.

Η βλεφαροπλαστική είναι μια επέμβαση που διενεργείται υπό τοπική αναισθησία ή και με λίγη μέθη. Δεν χρήζει νοσηλείας στη κλινική οπού θα διενεργηθεί παρά μονό παρακολούθηση για μερικές ώρες.

Στην άνω βλεφαροπλαστική, η τομή κρύβεται μέσα στην βλεφαρική πτυχή (φυσιολογική ρυτίδα βλέφαρου – ”καπάκι” ματιού) με αποτέλεσμα η τομή να είναι καλά κρυμμένη τόσο με ανοιχτά όσο και με κλειστά ματιά. Μετά την αφαίρεση της περίσσειας δέρματος ο χειρούργος ελέγχει την παρουσία ή όχι λίπους που μπορεί προβάλει και το αποκαθιστά οπού χρειάζεται. Η συρραφή γίνεται με πολύ λεπτά ράμματα τα όποια αφαιρούνται ανώδυνα περίπου 5 μέρες μετά την επέμβαση.

Στα κάτω βλέφαρα η διαδικασία είναι σε γενικές γραμμές ίδια με τα άνω, με την διαφορά ότι η τομή γίνεται στο όριο βλεφαρίδας και δέρματος με εξαιρετική επούλωση λόγο των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του δέρματος σε αυτήν την περιοχή. Σε περίπτωση χαλαρών κάτω βλεφάρων ή και πιθανού εκτρόπιου, η αποκατάσταση γίνεται ταυτόχρονα με την βλεφαροπλαστική. Τα ράμματα είναι λεπτά και αφαιρούνται μετά από μερικές μέρες.

Τις πρώτες ημέρες είναι δυνατόν να υπάρχει οίδημα (πρήξιμο), το οποίο υποχωρεί με ειδικά κολλύρια και κομπρέσες που θα συστήσει ο χειρούργος σας. Μετά την πάροδο της φάσης αυτής, η ανάρρωση είναι γρήγορη. Σε μερικές εβδομάδες η περιοχή των ματιών είναι πιο λεία πιο λαμπερή και το βλέμμα θα είναι πιο ζωηρό και νεανικό.

Η επέμβαση αυτή φτάνει στο τελικό της αποτέλεσμα μετά την πάροδο μερικών εβδομάδων και είναι μόνιμο. Οι τομές μετά την πάροδο 2 μηνών θα είναι αδιόρατες.

Λίφτινγκ Προσώπου

Το λίφτινγκ προσώπου (facelift) ή αλλιώς ρυτιδεκτομή είναι η κορωνίδα των επεμβάσεων της πλαστικής χειρουργικής για γυναίκες και άνδρες. Η επέμβαση αυτή είναι πρόκληση για έναν χειρουργό διότι τα αποτελέσματα σχετίζονται άμεσα με τις δεξιότητες του σε συνδυασμό με την εκπαίδευση που έχει λάβει. Οι χειρισμοί είναι λεπτοί ακριβείς και ο προερχειρητικός σχεδιασμός είναι κεφαλαιώδους σημασίας.

Αδιαμφισβήτητη ικανοποίηση για ένα χειρουργό είναι και το αίσθημα ικανοποίησης που νιώθουν οι ασθενείς του μετά από μια επιτυχημένη επέμβαση αφού το αποτέλεσμα γυρίζει την εικόνα τους 10-15 χρόνια πίσω.

Με το facelift βελτιώνονται τα σημάδια της γήρανσης και χαλάρωσης στο πρόσωπο και τον λαιμό, με αποτέλεσμα την δημιουργία μιας πιο φυσικής και νεανικής εμφάνισης. Η επιτυχία της επέμβασης δεν έγκειται στην αφαίρεση του χαλαρού δέρματος αλλά στην ανάταξη των υποκειμένων ιστών κάτω από το χαλαρό δέρμα. Επιτυχημένη θεωρείται μια επέμβαση που δεν είναι εμφανής η χειρουργική παρέμβαση.

Τα σημάδια χαλάρωσης αρχίζουν να φαίνονται κατά την δεκαετία των 40 με 50. Αν το facelift γίνει πριν την εγκατάσταση μεγάλης χαλάρωσης, το αποτέλεσμα είναι πιο φυσικό και διατηρείται περισσότερο στον χρόνο.

Το facelift μπορεί να συνδιαστεί τόσο με βλεφαροπλαστική όσο και με Lipofilling (αυτόλογη μετάγγιση ιστών – λίπους ) για ανάκτηση των χαμένων δομών του προσώπου στον χρόνο. Για τον λόγο αυτό, καλό είναι κατά την συμβουλευτική επίσκεψη στον χειρουργό σας να έχετε μαζί σας μια φωτογραφία πριν από 15-20 χρόνια. Αυτό θα βοηθήσει τον χειρουργό να κάνει καλύτερη εκτίμηση για το ποιες είναι οι ιδιαίτερες – ξεχωριστές δομές του δικού σας προσώπου.

Η χειρουργική επέμβαση διαρκεί περίπου 3 ώρες ανάλογα με την αναδιαμόρφωση (remodeling of the face) που είναι επιθυμητή. Μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης, ο ασθενής φέρει ειδικούς επιδέσμους προσώπου και διανυκτερεύει μια νύχτα στην κλινική για προληπτική παρακολούθηση. Εξέρχεται την επόμενη μέρα της επέμβασης.

Οι τομές κρύβονται μέσα στο τριχωτό της κεφαλής, των κροτάφων και γύρω από το αυτί. Η επιλογή τοποθέτησης των τομών μέσα στα προαναφερόμενα σημεία σε συνδυασμό με την πολύ καλή επουλωτική ικανότητα του προσώπου κάνουν τα μετεγχειρητικά σημάδια πολύ ήπια.

Οιδήματα και εκχυμώσεις είναι αναμενόμενες και αποδράμουν γρήγορα. Σε 10-14 μέρες, οι ασθενείς επιστρέφουν στην εργασία τους και αρχίζουν να γυμνάζονται μετά από 3 εβδομάδες.

Το αποτέλεσμα είναι μόνιμο και θεωρητικά το πρόσωπο δεν επιστρέφει στην πρότερη κατάσταση του.

Ρινοπλαστική

Η ρινοπλαστική είναι μια ιδιαίτερα δημοφιλής αισθητική επέμβαση που επιθυμούν εξίσου και τα δυο φύλα. Η επέμβαση αυτή περιέχει δύο παραμέτρους με ιδιαίτερη βαρύτητα που δεν είναι άλλοι από την αισθητική και λειτουργική παράμετρο της μύτης. Ένας ευσυνείδητος χειρουργός λαμβάνει και τις δύο αυτές παραμέτρους υπ’ όψιν του πριν προχωρήσει στον σχεδιασμό της κύριας επέμβασης.

Με γνώμονα τα παραπάνω ο χειρουργός πρέπει να κάνει σαφές στον ασθενή ότι η αισθητική αποκατάσταση της μύτης δεν πρέπει να θυσιάζει την λειτουργικότητα της ,προκειμένου να επιτευχθεί το επιθυμητό, για τον ασθενή,  αποτέλεσμα. Κεφαλαιώδους, λοιπόν, σημασίας είναι η συζήτηση με τον χειρουργό σας για την ρεαλιστικότητα των αποτελεσμάτων. Κάπου εκεί είναι η χρυσή τομή της ρινοπλαστικής και αυτή βρίσκεται μονό με την σωστή επικοινωνία μεταξύ ασθενούς και χειρουργού.

Γίνεται ιδιαίτερη αναφορά σε αυτό το θέμα διότι συχνά οι ασθενείς δανείζονται πρότυπα από σύγχρονα είδωλα χωρίς να αντιλαμβάνονται ακριβώς ότι σημασία έχει το σύνολο των χαρακτηριστικών του προσώπου παρά το κάθε χαρακτηριστικό μεμονωμένα. Η συμμετρία και η αρμονία του προσώπου είναι αυτό που πρέπει να αναζητά ο χειρουργός για ένα αποτέλεσμα φυσικό χωρίς εμφανή σημάδια χειρουργικής παρέμβασης. Άλλωστε μικρές μεταβολές μπορούν να οδηγήσουν σε μια πραγματικά βελτιωμένη εκδοχή της κάθε μύτης.

Η επέμβαση διενεργείται υπό γενική αναισθησία και είναι σχετικά ανώδυνη. Περισσότερη ενόχληση δημιουργεί ο νάρθηκας που πρέπει να φορά ο ασθενής για μερικές μέρες παρά η ίδια η επέμβαση. Μετεγχειρητικά οιδήματα και εκχυμώσεις είναι πολύ περιορισμένα εφόσον γίνεται από εκπαιδευμένο χειρουργό. Η νοσηλεία στην κλινική που διενεργείται η επέμβαση δεν είναι απαραίτητη και εντός μιας εβδομάδας ο ασθενής επιστρέφει στην εργασία του χωρίς ιδιαίτερα εμφανή σημάδια χειρουργικής παρέμβασης.

Αφεστώτα Ώτα – Πεταχτά Αυτιά

Η αισθητική επέμβαση των αυτιών (αλλιώς ωτοπλαστική) αφορά τα αφεστώτα ώτα – πεταχτά αυτιά. Είναι μια δυσμορφία του πτερυγίου του αυτιού και αφορά το σχήμα και την θέση του. Στην περίπτωση των πεταχτών αυτιών, η δυσμορφία δεν αφορά τόσο την λειτουργικότητα τους αλλά την αισθητική τους αρμονία με το υπόλοιπο κεφάλι. Αυτό μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ψυχική υγεία του ασθενούς. Η δυσμορφία αυτή αφορά τόσο τους ενήλικες όσο και τα παιδιά, αφού η επέμβαση αυτή μπορεί να διενεργηθεί και σε παιδιά άνω των 6 ετών. Κάλο είναι να αντιμετωπίζεται η δυσμορφία αυτή πριν την έναρξη της σχολικής ηλικίας, για αποφυγή της τυχών ψυχικής διατάραξης που μπορεί να δεχθεί το παιδί από τους συμμαθητές του.

Η επέμβαση αυτή γίνεται με τοπική αναισθησία όταν ο ασθενής είναι συνεργάσιμος. Οι τομές τοποθετούνται μέσα σε πτυχές του δέρματος ώστε να μην είναι εμφανείς όπως είναι η πτυχή πίσω από το αυτί. Ο ασθενής εξέρχεται από την κλινική μερικές ώρες μετά την επέμβαση με τους επιδέσμους που έχουν τοποθετηθεί στο τέλος του χειρουργείου. Ο επίδεσμος αυτός αφαιρείται μετά από 5-6 μέρες και στην συνεχεία χρησιμοποιείται ελαστική κορδέλα κατά την διάρκεια του ύπνου για προφύλαξη των αυτιών. Συμμέτοχη στις καθημερινές δραστηριότητες γίνεται από την επομένη μέρα της επέμβασης και ο ασθενής επιστρέφει στις υποχρεώσεις του μετά την πάροδο 7 ημερών. Η επέμβαση είναι ανώδυνη και στην σπάνια περίπτωση ήπιου πόνου απλά παυσίπονα έχουν πολύ ικανοποιητική δράση.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.