Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Αυξητική Στήθους

Η αυξητική στήθους είναι μια από τις πιο συχνές και ποθητές αισθητικές επεμβάσεις. Ενδείκνυται στις περιπτώσεις που το στήθος είναι μικρό καθώς επίσης και σε αυτές του άνισου μεγέθους. συνιστάται επίσης θεραπευτικά στην επαναφορά του όγκου των μαστών κατοπιν μεγάλης απώλειας κιλών. Η επέμβαση αυτή επιτυγχάνεται με την τοποθέτηση ενθεμάτων σιλικόνης κάτω ή πάνω από τον μυ του θώρακα ανάλογα με την επιθυμία της ασθενούς καθώς και με τις ανατομικές δομές της περιοχής.

Το ιδανικό μέγεθος των προθέσεων σιλικόνης που θα τοποθετηθούν στην ενδιαφερομένη είναι αποτέλεσμα καλής συνεννόησης μεταξύ ασθενούς και χειρούργου.

Τα ενθέματα σιλικόνης τοποθετούνται μέσω ανεπαίσθητων τομών στο δέρμα που εύκολα καλύπτονται είτε βρίσκονται μέσα σε φυσιολογικές πτυχές του δέρματος.

Τα ενθέματα σιλικόνης είναι ασφαλή και ο οργανισμός δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο απόρριψης αρκεί ο χειρούργος να προτείνει ενθέματα παγκοσμίως αναγνωρισμένα που έχουν υποβληθεί σε επαναλαμβανόμενες μελέτες με άριστα αποτελέσματα. Αυτό αποτελεί θεμέλιο κανόνα για έναν ευσυνείδητο χειρουργό που παρέχει την μεγίστη φροντίδα στους ασθενείς του.

Η χειρουργική επέμβαση διαρκεί 1,5-2 ώρες και διενεργείται υπό γενική αναισθησία. Οι ασθενείς επανέρχονται σταδιακά στις καθημερινές τους δραστηριότητες την επομένη μέρα και επιστρέφουν στην εργασία τους περίπου σε μια εβδομάδα. Το αίσθημα πόνου είναι ελάχιστο και παρέρχεται με άπλα παυσίπονα. Κατά περίπτωση ο χρόνος ανάρρωσης μπορεί να είναι και πιο σύντομος. Γυμναστική μπορούν να ξεκινήσουν περίπου 3 εβδομάδες μετά την επέμβαση. Τα σημάδια της επέμβασης σβήνουν σταδιακά μέσα σε μερικούς μήνες.

Ανόρθωση Στήθους

Η ανόρθωση μαστού, η αλλιώς μαστοπηξία, είναι μια αισθητική επέμβαση με σκοπό την αναδιαμόρφωση του στήθους προσδίδοντας του μια νεανική και σφριγηλή εμφάνιση. Με την επέμβαση αυτή αναστρέφεται η αρνητική επίδραση της γήρανσης, της εγκυμοσύνης, του θηλασμού και της μεγάλης απώλειας κιλών.

Η επέμβαση διενεργείται υπό γενική αναισθησία και διαρκεί 2-3 ώρες. Ανάλογα με τον βαθμό πτώσης του μαστού οι τομές κρύβονται γύρω από την θηλή και ίσως χρειαστεί μια κάθετη τομή από την θηλή προς την υπομάστια αύλακα. Σε αρκετές περιπτώσεις γίνεται επανατοποθέτηση της θηλής για να σχηματιστεί ένας συμμετρικός, αρμονικός και νεανικός μαστός. Μετεγχειρητικά οι ασθενείς φορούν ένα ειδικό στηθόδεσμο για διάστημα ενός μήνα. Όπως σε κάθε χειρουργική επέμβαση οιδήματα (πρηξίματα) και εκχυμώσεις είναι φυσιολογικό να εμφανίσουν που όμως σύντομα υποχωρούν. Επάνοδος στις καθημερινές δραστηριότητες ξεκινά την επομένη μέρα της επέμβασης ενώ η πλήρης συμμετοχή σε αυτές γίνετε μετά απο 1 -2 εβδομάδες. Αρχικά οι ασθενείς νιώθουν μούδιασμα που όμως υποχωρεί μετά την αποδρομή των οιδημάτων. Ελαφρύς πόνος αντιμετωπίζεται με άπλα παυσίπονα.

Οι μονοί παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν τον νέο σχηματισμένο μαστό είναι η εγκυμοσύνη, οι μεγάλες αλλαγές βάρους και η φυσική γήρανση.

Η μαστοπηξία προσφέρει μόνιμα και μακροχρόνια αποτελέσματα; νεανική όψη των μαστών και ανάκτηση του χαμένου όγκου και σχήματος.

Ασθενείς που επιθυμούν μεγαλύτερο μέγεθος μαστού από αυτό που διαθέτουν μπορούν να υποβληθούν σε συνδυαστική επέμβαση κατά τον ίδιο χρόνο της μαστοπηξία. Σε αυτή τη περίπτωση υπάρχουν δυο επιλογές , είτε τοποθέτηση ενθέματος σιλικόνης , είτε αύξηση του όγκου του μαστού με δικό τους λίπος (μετάγγιση αυτόλογου ιστού λίπους – λιπομεταφορά) μετά από λιποαναρρόφηση. Όποια και αν είναι η επιλογή της ασθενούς από τις δυο προαναφερόμενες συνδυαστικές επεμβάσεις , αυτές γίνονται την ιδία στιγμή με την μαστοπηξία ,δηλαδή σε ένα χειρουργείο.

Μειωτική Μαστών

Το γυναικείο φύλο συχνά ταλαιπωρείται από το μεγάλο ή το πολύ μεγάλο στήθος. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να προκαλεί πόνο ( στη πλάτη , στον αυχένα, στους ωμούς μέσω του στηθόδεσμου), σκελετικές ανωμαλίες και κοινωνικούς προβληματισμούς αγγίζοντας την ψυχική σφαίρα.

Η μειωτική μαστού διενεργείται υπό γενική αναισθησία και διαρκεί 2-4 ώρες ανάλογα με την βαρύτητα του περιστατικού. Κατά την χειρουργική πράξη η θηλή τοποθετείται στην επιθυμητή θέση και ο “περίσσιος” ιστός αφαιρείται. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο ανασχηματισμένος μαστός να έχει μικρότερο σχήμα και η θηλή να βρίσκεται στην σωστή θέση. Η τομή έχει σχήμα ανάστροφου Τ (σχήμα Άγκυρας) και εκτείνεται σαν λεπτή γραμμή από την θηλή ως την υπομάστια πτυχή. Στο σημείο της υπομαστίου υπάρχει μια τομή παράλληλα με την υπομαστιο πτυχή της οποίας το μέγεθος εξαρτάται από τον όγκο του ιστού που αφαιρείται. Στο τέλος της επέμβασης τοποθετείται ειδικός στηθόδεσμος με βάση τις προεγχειρητικά οδηγίες του χειρουργού. Το στηθόδεσμο αυτό θα πρέπει να το φορά η ασθενής περίπου ένα μήνα αφαιρώντας τον κατά την διάρκεια του μπάνιου.

Μετεγχειρητικά μπορεί να υπάρχει ήπιος πόνος ο όποιος υποχωρεί με άπλα αναλγητικά. Συχνά υπάρχει ελαφρύ οίδημα και εκχυμώσεις που όμως υποχωρούν σύντομα και δεν προκαλούν πόνο. Οι ασθενείς επανέρχονται σταδιακά στις καθημερινές τους δραστηριότητες, ενω οι περισσότερες επιστρέφουν στην εργασία τους 10-14 μέρες μετεγχειρητικά.

Τα σημάδια υποχωρούν σταδιακά αλλά δεν εξαφανίζονται εντελώς χωρίς όμως να προκαλούν αισθητικό πρόβλημα.

Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα και μακροχρόνια ακολουθώντας την επίπτωση του χρόνου όπως συμβαίνει και στο υπόλοιπο σώμα. Μεταβολές στο σώμα όπως εγκυμοσύνη, μεγάλη απώλεια βάρους και φυσική γήρανση μπορούν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.