Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Λιποαναρρόφηση

Η λιποαναρρόφηση είναι μια ελάχιστα επεμβατική αισθητική επέμβαση με στόχο την αναδιαμόρφωση του περιγράμματος του σώματος. Αυτό επιτυγχάνεται με την βοήθεια ενός πολύ λεπτού σωλήνα που ονομάζεται κάνουλα. Η κάνουλα εισέρχεται στην πάσχουσα περιοχή (τοπικό λίπος) μέσω τομών που είναι μερικά χιλιοστά χωρίς να καταλείπουν ουλές η σημάδια μετά την επέμβαση. Η λιποαναρρόφηση είναι ιδανική για περιοχές του σώματος με συσσωρευμένο λίπος που παρά τις προσπάθειες απώλειας με γυμναστική και δίαιτα , έχουν αποτύχει. Οι περιοχές με τοπικό λίπος εντοπίζονται συνήθως στην κοιλία ,κυρίως γύρω από τον ομφαλό , τα πλάγια κοιλιακά τοιχώματα (love handles) τους γλουτούς τους μηρούς (ψωμάκια)καθώς και τα άκρα (γόνατα, βραχίονες κα).

Η επέμβαση ,ανάλογα με την έκταση του προβλήματος, μπορεί να πραγματοποιηθεί με γενική αναισθησία ή και με τοπική σε συνδυασμό με μέθη σε χειρουργική αίθουσα.

Λόγω των σύγχρονων τεχνικών που έχει ο χειρούργος στην διάθεση του η ανάρρωση είναι εύκολη αφού μετά από την πάροδο μερικών ημερών ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στην εργασία του. Τα πρώτα εικοσιτετράωρα μπορεί να εμφανιστούν μικρά οιδήματα (πρηξίματα) ή εκχυμώσεις που υποχωρούν γρήγορα διότι μετά την επέμβαση συνίσταται η χρήση ιδικού κορσέ που δεν φαίνεται κάτω από τα ρούχα. Ο ασθενής χρησιμοποιεί τον κορσέ αυτό για περίπου ένα μήνα με σκοπό την γρηγορότερη επούλωση του, δηλαδή την μείωση οιδημάτων αλλά και τον σχηματισμό καμπυλών. Συνήθως δεν υπάρχει πόνος, όμως σε περίπτωση κάποιας ενόχλησης τις πρώτες μέρες, τα άπλα παυσίπονα είναι πολύ αποτελεσματικά.

Το τελικό αποτέλεσμα γίνεται απόλυτα εμφανές μετά από ένα 2-3 μήνες περίπου. Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα και το σώμα αποκτά νέο σχήμα. Τα σημεία της λιποαναρρόφηση δεν αλλάζουν συμπεριφορά σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα. Δηλαδή, στην περίπτωση που ο ασθενής πάρει πολλά κιλά το σημείο της λιποαναρρόφησης θα παχύνει ανάλογα με το υπόλοιπο σώμα αλλά στο νέο σχήμα που του έχει δοθεί χειρουργικά. Ο χρόνος παραμονής των αποτελεσμάτων σχετίζεται απόλυτα με τις διατροφικές συνήθιες του ασθενούς όπως συμβαίνει και στο υπόλοιπο σώμα.

Το λίπος που έχει αφαιρεθεί κατά την λιποαναρρόφηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί -(αυτόλογη μετάγγιση ιστου λίπους – λιπομεταφορά) με ειδικές τεχνικές σε αλλά σημεία του σώματος που χρειάζονται όγκο όπως τους μαστούς για την αύξηση τους και το άνω τμήμα των γλουτών. Τέλος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αναδιαμόρφωση του προσώπου και την βελτίωση της ποιότητας του δέρματος κατόπιν ειδικής επεξεργασίας του. Αυτές είναι συνδυαστικές επεμβάσεις που θα συζητηθούν με τον χειρουργό σας κατά την συμβουλευτική σας επίσκεψη.

Κοιλιοπλαστική

Η κοιλοιπλαστική είναι μια δημοφιλής και ιδιαίτερα αποτελεσματική επέμβαση πλαστικής χειρουργικής. Αντιμετωπίζει προβλήματα χαλάρωσης της κοιλιακής χώρας σε άνδρες και γυναίκες. Η χαλάρωση αυτή οφείλεται ανάλογα με το φύλο σε μεγάλη απώλεια βάρους και εγκυμοσύνη.

Η επέμβαση διενεργείται υπό γενική αναισθησία και διαρκεί 2,5-3 ώρες. Η τομή γίνεται κάτω από το άνω όριο του εσωρούχου που συνηθίζει να φορά ο/η ασθενής, έτσι ώστε η τομή να μην είναι εμφανής. Κατά την χειρουργική πράξη αυτή, αφαιρείται η περίσσεια δέρματος ( και πιθανές ραγάδες) με ταυτόχρονη σύσφιξη του μυϊκού συστήματος που βρίσκεται κάτω από το δέρμα αυτό. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μικραίνει η διάμετρος της μέσης και της κοιλιακής χώρας. Γίνεται επανατοποθέτηση του ομφαλού σε νέα θέση ανάλογα με το αφαιρούμενο τμήμα. Το αποτέλεσμα της επέμβασης είναι μια κοιλία επίπεδη , λεία και καλοσχηματισμένη. Κατά την διενέργεια της επέμβασης αυτής είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί και η τεχνική της λιπογλυπτικής για τελειοποίηση της εικόνας.

Μετεγχειρητικά η ασθενής παραμένει ένα βραδύ στην κλινική για προληπτική παρακολούθηση. Κατά την έξοδο της από την κλινική της δίνονται οδηγίες για χρήση μιας ειδικής ζώνης κοιλίας που θα πρέπει να φορά για ένα μήνα περίπου εκτός από την στιγμή του μπάνιου.

Ο πόνος είναι σχετικά ελαφρύς και παρέρχεται με άπλα παυσίπονα. Το αίσθημα τάσης που μπορεί να νιώθει ο ασθενής παρέρχεται μετά από 10-12 μέρες περίπου. Οι ασθενείς μπορούν να επανέλθουν στην εργασία τους 7-10 μέρες μετά την επέμβαση. Γυμναστική και άρση βάρους πρέπει να αποφεύγεται για 1-2 μήνες τουλάχιστον

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.